Silliin verrattuna silakka on pienempi ja vähärasvaisempi. Biologisesti silli ja silakka ovat samaa lajia eikä niiden välillä ole jyrkkää rajaa. Käytännössä silli ja silakka erotetaan kaupallisessa mielessä Suomen virallisten määräysten mukaan (Kauppa- ja teollisuusministeriön päätös) siten, että vain yli 10 painoprosenttia rasvaa sisältävästä sillistä saa käyttää sillin nimeä ja vähärasvainen kala on kaupattava silakkana. Ruotsissa silakaksi (strömming) on kutsuttu Kalmarin ja Puolan rannikon välisen linjan itäpuolelta pyydettyä silliä.
Ravintoarvoja per 100 g
Kalapuikot uunissa | Silakkapihvit | Lihapullat | |
---|---|---|---|
Energiaa | 270 kcal | 187 kcal | 240 kcal |
Proteiineja | 14,9 g (23 %) | 15,6 g (34 %) | 18,4 g (31 %) |
Rasvaa | 9,3 g (30 %) | 12,3 g (58 %) | 15,6% (58 %) |
Hiilihydraatteja | 31,2 g (47 %) | 3,5 g (8 %) | 6,6 g (11 %) |
EPA rasvahappoja | 61 mg | 232 mg | 2 mg |
Kolesterolia | 41,9 mg | 80,7 mg | 96,1 mg |
Fosforia | 152,8 mg | 228,2 mg | 166,5 mg |
Kalsiumia | 9,6 mg | 337 mg | 20,2 mg |
D-vitamiinia | 0,9 μg | 17,5 μg | 0,5 μg |